Kāposta lapā sagatavotas z/s Rūķīši desiņas ar saceptiem dārzeņiem un sēnēm

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs :

Kāposta lapas - 4 gab

Desiņas - 8 gab

Sīpols vidējs - 2 gab

Ķiploks - 2 daiviņas

Tomāti - 2 gab (vidēji)

Pupiņas vār. - 200 gr

Sēnes (sezonas) - 400 gr

Sviests - 75 gr

Svaigi zaļumi - 30 gr

Vistas buljons - 200 ml

Cūkgaļas bekons - 60 gr

Skābais krējums - 4 ēdamkarotes

Pagatavošana: 

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, kāpostam noņem 4 lapas, izgriež kacena vietas, lapas liek vārīties uz 10 minūtēm līdz kļūst caurspīdīgas, izņem no katla un atdzesē, liekot aukstā ūdens traukā.

 

Uzkarsē pannu, saspiež ķiploka daiviņas un kopā ar sviestu liek pannā, kad sāk smaržot ķiploks un ir sacepies - izņem no pannas. Pievieno sagrieztus sīpolus un sakapātas sēnes, cep līdz gaiši brūnai nokrāsai, pievieno tomātus un novārītas pupiņas, kā arī zaļumus, pielej vistas buljonu un pieliek desiņas, kam noņemts apvalks, uzvāra, pievieno garšvielas.

 

Uz cepamās paplātes kārto kāpostu lapas, kurās vidū liek dārzeņu un desu sautējumu, saņem malas un veido sainīšus, virsū liek bekonu, nosedz ar foliju un liek uz 30 minūtēm pie 180 C cepeškrāsnī.

 

Kad ēdiens gatavs, pasniedz uz šķīvja katru sainīti ar krējumu un svaigiem zaļumiem

Padalies

Citas receptes