Kartupeļu krēmzupa ar redīsiem

Dita Lase
Sastāvdaļas: 

Sīpols - 1

Jaunie kartupeļi - 3

Dārzeņu buljons - 500 ml

Piens – 100 ml

Sviests vai eļļa - 2 ēdk.

Lapas un redīsi no 1 redīsu buntītes

Sāls, pipari, muskatrieksts

Pagatavošana: 

Sīpolu un kartupeļus nomizo, sagriež gabalos. Redīsu lapiņas noskalo, nosusina. Redīsus sagriež plānās šķēlītēs.

Sviestā pasautē sīpolu, tad pievieno buljonu, kartupeļus un redīsu lapiņas. Sautē 15 – 20 min., līdz kartupeļi mīksti. Pulsēšanas režīmā samaļ blenderī viendabīgu, pievieno pienu, garšvielas, vēlreiz uzsilda.

Pasniedzot liek zupā redīsu šķēlītes.

FOTO: Laura Krampe

Padalies