Marinētu dzelteno biešu salāti ar auzsakni un dzērvenēm, sagatavoti ābolu sulā

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs:

Marinētas dzeltenās bietes - 500 gr

Āboli (sulas) - 2 gab

Sinepes -1 tējkarote

Cukurs - 2 ēdamkarotes

Sāls - 1/4 tējkarotes

Ābolu etiķis - 2 ēdamkarotes

Piens - 1 l

Dzērvenes sukādes - 60 gr

Augu eļļa - 100 ml

Rupjmaizes rīvmaize - 20 gr

Auzu sakne (salsify angl. nosaukums), var aizstāt ar burkāniem, pastinaku vai citu sakni - 500 gr

Svaigi zaļumi

Garšvielas

Pagatavošana: 

No āboliem izspiež sulu, sulu sajauc ar sinepēm, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi. Rezervē pusi daudzuma sulas maisījuma mērcei, otru pusi lej uz uzkarsētas pannas, liek marinētās bietes un karamelizē, līdz iztvaiko šķidrums, pārliek karamelizētās bietes uz trauka.

 

Auzu sakni nomizo, nomazgā un liek vārīties pienā ar garšvielām, vāra apmēram pusstundu līdz mīksta, izņem no piena un apcep nedaudz uz pannas, lai veidojas brūnums.

 

Rezervētajā ābolu sulas maisījumā liek dzērvenes un pagaida līdz paliek mīkstākas. Dzērvenes izņem no sulas un piekuļ klāt nedaudz eļļas, lai veidojas salātu mērce.

 

Uz šķīvja kārto karamelizētās bietes, tad dzērvenes, apcepto auzu sakni, svaigus zaļumus. Pārlej ar ābolu sulas salātu mērci un pārber ar rupjmaizi.

 

Salātu var pasniegt gan siltus, gan atdzesētus.

Padalies

Citas receptes