Sākam lekciju-diskusiju ciklu "Bioloģiskās sarunas"!

No februāra līdz aprīlim aicinām uz izglītojošu nodarbību-diskusiju ciklu par bioloģisko pārtiku “Bioloģiskās sarunas”. Piedaloties bioloģiskajiem saimniekotājiem, ekspertiem un pārtikas jomas viedokļu līderiem, runāsim par visiem jautājumiem, kas saistās ar bioloģisko pārtiku – kas tā īsti tāda ir, kā atšķirās no nebioloģiskās, kā produkts kļūst bioloģisks, vai bioloģiskā pārtika ir labāka un tīrāka? 

 

Ar nodarbību viesosimies Rīgas Dzemdību namā, Māmiņu Klubā, Juglas vidusskolā un citās vietās, kur pulcējas cilvēki, kas interesējas par bioloģisko pārtiku un vēlas uzzināt vairāk. 

 

"Bioloģisko sarunu" atklāšana un pirmā diskusija notiks 3. februārī plkst. 17:30 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, Rīgā. Uz to aicināti visi interesenti.

 

“Bioloģiskās pārtikas patēriņš gan visā pasaulē, gan Latvijā pastāvīgi pieaug. Latvijā šobrīd aptuveni 5% no visas lauksaimniecības produkcijas ir bioloģiski sertificēta, un tirdzniecības vietās pieejams arvien plašāks gan vietējo, gan importa bioloģisko produktu klāsts. Līdz ar sabiedrības intereses palielināšanos, rodas arvien vairāk jautājumu par bioloģisko pārtiku, un centrālais noteikti ir – vai bioloģiskā pārtika tiešām ir tik vērtīga? Uz to un daudziem citiem arī atbildēsim “Bioloģiskajās sarunās”, lai palīdzētu patērētājiem izdarīt informētu un izglītotu izvēli,” saka Gustavs Norkārklis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs.

 

“Bioloģisko sarunu” pirmajā daļā bioloģiskie saimniekotāji pastāstīs par bioloģiskās lauksaimniecības principiem, sertifikāciju, marķējumu, kā pazīt īstu bioloģisko pārtiku, kādas ir bioloģiskās pārtikas īpašības. Savukārt otrajā daļā pārtikas eksperti un viedokļu līderi kopā ar auditoriju diskutēs, atbildēs uz jautājumiem, analizēs mītus par bioloģisko pārtiku.  

 

Pirmās “Bioloģiskās sarunas” notiks 3. februārī plkst. 17:30 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, Rīgā. Pasākuma moderators būs Ansis Bogustovs. Par bioloģisko lauksaimniecību stāstīs Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs un bioloģiskās z/s “Salenieki” saimnieks Gustavs Norkārklis, savukārt diskusijā savu viedokli par bioloģisko pārtiku paudīs Ingmārs Ladigs, restorāna “Ostas skati” šefpavārs un TV raidījuma “Ēdiena daba” vadītājs, Dzidra Kreišmane, Agrobiotehnoloģijas institūta asociētā profesore, LLU Zinātnes un projektu attīstības centra vadītāja, Eva Kataja, uztura speciāliste, kā arī Evelīna Strazdiņa, TV raidīuma "Bez Tabu" vadītāja un bioloģiskās pārtikas patērētāja.

 

Jau drīzumā informēsim par nākamo sarunu norises laikiem un vietām. 

Padalies