Pētījums: Bioloģiskā pārtika satur vairāk antioksidantu

Diskusija par to, vai bioloģiskā pārtika ir veselīgāka, pēdējos gados tiek arvien vairāk risināta zinātniski, un jaunākie atklājumi apliecina, ka bioloģiskā pārtika  varētu sniegt ieguvumu veselībai. Bioloģiskie augļi, dārzeņi un graudi satur ievērojami vairāk antioksidantu nekā konvencionāli audzētie (t.i. kuriem lietoti minerālmēsli un sintētiskie pesticīdi). 

 

To apstiprina pētījums par bioloģisko pārtiku, kurš tiek uzskatīts par nozīmīgāko līdz šim veikto bioloģiskās pārtikas izpētes jomā. To veikuši Ņūkāstlas Universitātes zinātnieki Lielbritānijā. Šis ir lielākais tāda veida pētījums, kurā zinātnieki analizēja vairāk kā 340 iepriekš veiktos starptautiskos zinātniskos pētījumus par atšķirībām starp bioloģiskiem un konvencionāliem kultūraugiem.

 

Pētnieki konstatēja, ka bioloģiski audzēti kultūraugi satur par 19 – 69% vairāk antioksidantus nekā konvencionāli audzēti. Pētījumā minēts, ka daudzi no šiem antioksidantu savienojumiem ir tikuši iepriekš uztura un epidemioloģiskajos pētījumos saistīti ar mazāku hronisko slimību risku, tostarp sirds un neirodeģeneratīvām slimībām un dažiem vēža paveidiem.

Lasīt pētījumu

Padalies