Cepta jēra gaļa ar ābolu sulas mērci un kabačiem sagatavotiem ar piparmētrām

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs:

Jēra muguras karboāde - 400 gr

Āboli - 6 gab

Citrons - 1 gab

Sīpoli  - 2 gab 

Sviests - 50 gr

Buljons - 100 gr

Raudzēta ābolu sula - 50 gr

Graudu sinepes - 15 gr

Piparmētra - 4 zariņi

Garšvielas jēra gaļa 

Pagatavošana: 

Jēra gaļu samarinē ar garšvielām atstāj uz kādu brīdi, lai ievelkas garša. 2 ābolus smalki sagriež un no diviem izspiež sulu, sīpolus smalki sagriež, liek uz pannas un apcep pievieno sviestu ābolu un ābolu sulu, buljonu un graudu sinepesvāra līdz mērce sabiezē un beigās pievieno raudzētu ābolu sulu.

Mērci berž caur sietu un atstāj siltā vietā līdz pasniegšanai.

 

Atlikušos ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm un apslaka ar izspiestu citrona sulu. Kabačus sagriež, apber ar garšvielām un kopā ar āboliem uz karstas pannas strauji apcep.

 

Paralēli arī apcep jēra gaļu līdz veidojas brūna garoziņa, pēc tam liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm pie 180C un cep gatavu, 5 minūtes pirms cepšanās beigām, pievieno jēra cepetim kabačus un ābolus, kas pārbērti ar saplucinātu piparmētru.

 

Uz šķīvja liek mērci, tad ceptu jēra gaļu un ābolus ar kabačiem.

Padalies

Citas receptes